داجینگ و پانینگ در عکاسی

داجینگ

کنتراست موضعی عکس را هنگام چاپ می توان با عمل داجینگ – نور زیاد دادن به نقاط پر مایه و نور کم دادن به نقاط کم مایه نگاتیف – تغییر داد .

این روش معمولا" برای کاهش کنتراست عکس مورد استفاده قرار می گیرد ولی برای افزایش کنتراست هم می توان از آن سود جست. روش مزبور هم در عکاسی سیاه سفید به کار بسته می شود هم در عکاسی رنگی.

با دخل و تصرف در روش عادی نور دادن و ظهور عکس نیز می توان کنتراست کلی یا موضعی عکس را تغییر داد.

پانینگ

این روش این روش که در واقع شبیه به شکار پرنده در حال پرواز است ، روش دیگری است برای واضح نشان دادن سوژه متحرک.

در این روش تصویر سوژه متحرک را در مرکز ویزور قرار می دهند و با تعقیب سوژه تصویر را ثابت نگه می دارند و همچنان که دوربین را در تعقیب سوژه حرکت می دهند ، دکمه خلاص را فشار می دهند.

در نتیجه تصویر سوژه متحرک واضح و زمینه آن تار می افتد. این شیوه را به ویژه هنگامی باید به کار بست که حرکت سوژه یکنواخت و جهت آن عمود بر محور دوربین باشد .

 

در پانینگ اغلب از سرعت های 5/1 تا 25/1 ثانیه استفاده می کنند.

 

 

منبع مطلب : کتاب تکنیک عکاسی ،آندریاس فی نینگر ، ترجمه : نصرالله کسرائیان صفحه 340 و 361

 

 


 

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



تاريخ : سه شنبه 18 خرداد 1394 | 8:0 | نویسنده : حمید حسینی |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.