در این روزها برخی از عکاسان به این معتقد هستند که دیگر نیازی به نورسنجهای دستی نیست، و دلیل آن هم این فلسفه است که میگویند در عکاسی دیجیتال اگر عکسی تاریک است آن را روشنتر کنید و اگر عکسی روشن است آن را تاریکتر کنید. من به شدت با این گفته مخالفم، اگر شما اهل اندازهگیری دقیق هستید، پس حتما به یک نورسنج دستی نیاز دارید. این یک حقیقت است که چشمان تیزبین بعضی عکاسان امکان تنظیم نسبت نور را به آنها میدهد، اما حتی بهترین نورپردازان برای رسیدن به نور مطلوب در قیاس با یک عکاس دارای نور سنج باید وقت بیشتری را صرف کنند. همچنین هیچ راهی برای تکرار دوباره یک نورپردازی خاص استفاده شده در یک عکس در عکس دیگر وجود ندارد مگر آنکه شما بتوانید خروجی هر نور را به صورت جدا ذخیره کنید. در زیر روش استفاده از نورسنج در یک عکاسی فشن با استفاده از چند شاخه نور را به شما نشان خواهم داد.
پس زمینه سفید
هدف: میخواهم که پس زمینه کاملا سفید باشد و مدل در کنارههای خود دارای هایلایت باشد، نور اصلی در سمت راست و نور دوم در سمت چپ دوربین قرار داشته باشند.
اجرا: در ابتدا من یک f-stop برای مدل خود انتخاب کردم. اگر f/11 نوردهی مطلوب من است، پس زمینه باید در حدود f/19 یا ۱.۵stop روشن تر باشد. من از نورسنج دستی سکونیک L558R با مدول RT-32 به این دلیل که امکان سنجش یا فعالسازی پاکت ویزاردها را دارد استفاده میکنم. من نورهای پس زمینه خود را به صورتی قرار دادم که نورسنج مقدار f/16.5+-0.2 را در تمام پس زمینه از بالا به پایین و از چپ به راست بخواند. سپس آنها را خاموش کردم و نور اصلی خود را برمبنای خروجی f11 تنظیم کردم. در آخر خروجی نور دوم خود را که یک parabolic umbrella 67 اینچی بود در حدود stop1.5 پایین ترf 6.7 تنظیم کردم. زمانی که همه نورها تنظیم و در محل خود قرار گرفته بودند، نوردهی کل در حدود f.13 بود، که این امر به دلیل برآیند کل ویژگیهای نورها بود.
برچسبها: \"استاپ\"رینگلایت\"
جمعه کجا بریم عکاسی ؟ ( مسجد حکیم )
عکاسی از مساجد و معماری تاریخی اون ها برای خیلی از ماها ممکنه جذاب و برای خیلی ها حتی خسته کننده باشه ، ولی امروز قصد داریم مسجد حکیم رو بهتون پیشنهاد بدیم که مطمئنم از عکاسی از این مسجد خسته نمی شید.
مسجد حکیم و یا جورجیر از مساجد چهارایوانی هست که در پایان دوره صفوی و با آجرساخته شده ، این مسجد در منطقه قدیم باب الدشت در انتهای بازار رنگرزان واقع شده. کتیبه های سردر و ایوان های این مسجد مربوط به سال های ۱۰۶۷ تا ۱۰۷۳ هجری قمری هست.
مسجد حکیم با طرح شکوهمند چهارایوانی در مقیاس بزرگ و آجرکاری های بی نظیر ، کاشی کاری ها ، گره کشی و به ویژه خط بنّایی در زمره آثار برجسته دوران صفوی محسوب می شود .
در ادامه عکس هایی از این مسجد تاریخی رو با هم می بینیم.
مسجد حکیم یا مسجد جورجیر از مساجد چهارایوانی مربوط به پایان دوره صفوی در منطقه قدیمی بابالدشت اصفهان در انتهای بازار رنگرزان جای گرفتهاست. این مسجد و در دورهٔ شاه عباس دوم به دست پزشک او حکیم محمد داوود در محل ویرانههای مسجد جامع دیلمی جورجیر یا مسجد صاحب اسماعیل بن عباد از قرن چهارم هجری بنا شدهاست.
کتیبههای سردرها و ایوانهای داخل این مسجد به سالهای ۱۰۶۷ تا ۱۰۷۳ هجری قمری مورخ است و آنها را محمدرضا امامی خوشنویس معروف عصر صفویه نوشته است. سردر مسجد جوجیر در شمال غربی این مسجد قرار دارد. مسجد دیلمی جورجیر «مسجد جامع صغیر» نام داشته و در نیمهٔ دوم قرن چهارم هجری مسجدی زیبا و باشکوه بودهاست.
برچسبها: \"مسجد\"جورجیر\"باب\"الدشت\"جامع\"دیلمی\"
اگر شما هم سرانجام تصمیم گرفتهاید کیفیت تصاویر خود را ارتقا داده و یک دوربین عکاسی خریداری کنید شاید میان خرید یک DSLR یا یک دوربین بدون آینه شک داشته باشید. در این مطلب قصد داریم شما را در انتخابتان راهنمایی کنیم.
در طول تاریخ سوالاتی این چنین همیشه مطرح شدهاند. مثلا هنگامی که نوتبوکها تازه به بازار آمده بودند و باور برخی شاید این بود که حال دیگر دوره کامپیوترهای رومیزی به پایان رسیده و نوتبوکها قرار است جای آنها را بگیرند. اما این اتفاق رخ نداد و سالهاست که کامپیوترهای رومیزی در کنار نوتبوکها به پیشرفت ادامه میدهند و همچنان کاربران خاص خود را دارند.
یا این سوال که با آمدن سنسورهای دیجیتال آیا دیگر هیچکس با فیلم نگاتیو عکاسی نخواهد کرد؟ در این مورد نیز اینگونه نشد و پس از گذشت سالها از آمدن اولین سنسورهای دیجیتال همچنان استفاده از انواع فیلم های نگاتیو برای عکاسی مرسوم است و این تازه در مورد عکاسی فرمت کوچک است. در فرمتهای بزرگتر مانند مدیومفرمت یا لارجفرمت استفاده از فیلم نگاتیو حتی مرسومتر است چون هزینهی خرید یک دوربین مدیوم فرمت همچون هاسلبلاد بسیار سنگین است!
مشخص کردن آینده دوربینهای DSLR و دوربینهای بدون آینه یا همان Mirrorless هم اینگونه است و تا حدودی بعید به نظر میرسد که آیندهای را بتوان تصور کرد که تنها یکی از این دوربینها وجود دارد. اما این بدین معنا نیست که این دو رده دوربینها تفاوت و برتری و ضعفهایی نسبت به هم ندارند. بلکه هر کدام در برخی موارد نسبت به هم برتری دارند و در برخی موارد نیز ضعف و در برخی موارد حتی مساوی شانه به شانه به هم رقابت میکنند.
با ورود گوشی های هوشمندی که دارای دوربین هایی با رزولوشن و پیکسل بالا هستند، اغلب کاربران به عکاسی علاقمند شده اند. با این وجود گوشی ها تنها برای ثبت لحظه های خوب کاربرد دارند. عکاس های مبتدی که به دنبال توسعه تصویربرداری هستند، باید دوربین های حرفه ای تهیه کنند.
در دوربین های حرفه ای نه تنها کیفیت تصاویر به طرز شگفت آوری افزایش یافته است، بلکه تنظیمات متعدد هم به عکاس کمک می کند تا تصاویر بهتری را ثبت کند. در دوربین های جدید و پیشرفته فوکوس سریع و پیشرفته، رابطه کاربردی بهتر، کلیدهای کنترلی و قابلیت اعمال تنظیمات دستی در اختیار کاربران قرار می گیرد.
همچنین کاربران می توانند لنز دوربین را هم تعویض کنند. به این نوع دوربین ها در اختصار (ILC (Interchangeable Lens Cameras گفته می شود.
برندهایی همچون کانن ، نیکون ، پنتاکس و سونی به عنوان مشهورترین تولیدکننده های دوربین عکاسی در جهان شناخته شده اند. این شرکت ها با طراحی دوربینهای بدون آینه یا Mirrorless و مجهز به سنسورهای میکرو چهار سوم (micro four third) در بازار مشتریان زیادی را جذب کرده اند. در زیرا راهنمای خرید دوربین عکاسی حرفه ای برای مبتدی ها شرح داد می شود.
عکس گرفتن و عکاسی کردن زیبا نیازمند اصول و قواعدی است که باید بدانید. ولی نگران نباشید، با ما همراه شوید و چند ترفند مهم عکاسی را بدانید. دوربین های عکاسی همانقدر توانا هستند که صاحبانشان تخصص دارند، اما اگر بخواهید عکس های فوق العاده بگیرید نیازی به طی نمودن دوره های آموزشی پیشرفته ندارید. در ادامه توصیه های مهم و ارزشمند عکاسی را آموزش خواهیم داد که با بکارگیری آنها می توانید آثار شگفت انگیزی خلق کنید و از تمام عکس هایی که میگیرید نهایت لذت را ببرید و با این جمله که من بد عکس هستم برای همیشه خداحافظی کنید.
خیلی ها به عقیده خودشان بد عکس هستند بنابراین تمام سعی خود را می کنند تا جلوی دوربین ظاهر نشوند. اما آن هایی که خوش عکس هستند اعتقاد دارند باید حالت درست را در عکس پیدا کرد. اکنون می خواهم چندین ترفند برای این که در مقابل دوربین به کار ببرید به شما آموزش بدهم تا همیشه عکس های زیبا و جذابی داشته باشید. این ترفندها خیلی ساده اما موثر هستند.
با آموزش ترفندهای عکاسی میتوانید بهترین عکسها را بگیرید
با این قطعه یک عکاس حرفه ای شوید
محققان موفق به طراحی و ساخت یک کنترل هوشمند برای دوربینهای عکاسی شدند که سرعت فوقالعادهای نسبت به عملکرد انسان دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، این کنترل هوشمند که میوپس(Miops) نام دارد از سنسورها و سرعت گوشیهای هوشمند استفاده کرده تا به یک دوربین DSLR یا mirrorless برای گرفتن یک عکس در زمان حس جنبش، لرزش و یا سر و صدا فرمان دهد.
عکاسی سریع در صورت نداشتن تجربه و ابزار مناسب میتواند به کاری دشوار، عذاب آور و در برخی موارد بی نتیجه بدل گردد.
ممکن است شما یک دوربین و فلش سریع داشته باشید ولی با در اختیار نداشتن ابزار مناسب، ثبت یک لحظه خاص که بسیار سریع رخ میدهد تقریباً غیر ممکن است.
میوپس امکان گرفتن عکسهای سریع و خاص را به سادگی و آن هم برای یک نفر و بدون نیاز به کمک فرد دوم فراهم می آورد.
این ابزار از طریق کابل به پورت شاتر یک دوربین متصل شده و قابلیت نصب بر روی صدها دوربین را دارد.